Veere Dronk

Astoria

 

Astoria

Willibrordusplein 18
4374 AX Zoutelande

 

Een pension en later hotel-café-restaurant aan het Willibrordusplein 18 te Zoutelande - een voorloper van Coranjo en Het Verschil.

Geschiedenis

1971
André Eykelenboom

Van 1971 tot 1987 zit André Eykelenboom in hotel-café-restaurant Astoria aan het Willibrordusplein 18 in Zoutelande - hij en vader Roelof Eykelenboom zaten eerder in hotel Astoria (2) in Domburg. In 1987 vestigt Coranjo zich in het pand.


Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Astoria/foto's


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Lieve Groet

Christa van Wijk schrijft:

"Tjeeee Hotel Astoria daar ligt geschiedenis. Van ongeveer 1973 tot ongeveer 1982 verbleven wij elke zomer met onze opa en oma elk jaar 2 weken in dit hotel... We hadden altijd kamer 9... Na mijn gevoel aan de straatkant. Vier bedden naast elkaar. Elk jaar verbleven we daar. Altijd zelfde kamer. En schijn tegenover zat is wat appartementen waren.... Elk jaar werd met hun samen de periode bepaalt wanneer we geen gingen. Zo konden we een hele rij huisjes reserveren naast elkaar van Dingemans om samen de vakantie te vieren. Hotel Astoria werd toen gedraait door voor mijn gevoel de ouders van Andre. Ik moet graven maar de vrouw des huizes " tante Sjaan"?! Hadden wij als kinderen veel moeite mee. Ze was heel streng. En daar hadden we veel gezag voor. Als ik het liedje hoor van Blof over zoutelande zijn dat zeker mijn jeugdherinneringen met hotel Astoria. Ik ben zelf ( bijna) 50.... Astoria, Dingemans en zoutelande hebben mijn jeugd gemaakt. Vol mooie herinneringen. Ik hoop zeker een keer terug tegaan met mijn gezin. Het zal een mooi maar ook een emotionele herbeleven zijn. Er ligt zoveel van mij bij Hotel Astoria. Ik denk dat Andre onze Opa en Oma Siegers zeker nog kennen."

Met een lieve groet naar Hotel Astoria 💖

Christa van Wijk

Adres en contactgevens

Willibrordusplein 18 Zoutelande.

Externe links

Bronnen