Veere Dronk

Badmotel Westkapelle

 

Badmotel Westkapelle

Grindweg 2
4361 JG Westkapelle

 

Een motel met café-restaurant dat van 1964 tot 2008 gevestigd was aan de Grindweg 2 (was eerst Provincieweg E 28) te Westkapelle.

Geschiedenis

1964
E.M.S. en Gerard van der Veen

Op 4 november 1963 slaat gedeputeerde en Westkapellaar A.J. Kaland de eerste paal voor Badmotel Domburg. Badmotel Westkapelle wordt op 29 mei 1964 geopend aan de Provincieweg E 28 in Westkapelle. Het motel beschikt, naast 240 bedden, over een café-restaurant, een tennisbaan en een zwembad en is eigendom van de Exploitatie Maatschappij Scheveningen NV (E.M.S.) een onderdeel van de Zwolsmangroep; directeur is Gerard van der Veen die in 1966 ook directeur van hotel Britannia in Vlissingen is en later ook nog de scepter in restaurant Delta Plaza op Neeltje Jans zwaait.

1976
Willem van den Tol, Adrie van den Tol-Munters en Hendrik Willem van den Tol

Omstreeks 1976 worden Willem van den Tol en Adrie van den Tol-Munters eigenaren van het motel. In de jaren '90 worden ze opgevolgd door zoon Hendrik Willem van den Tol - hij is de laatste eigenaar van Badmotel Westkapelle dat in 2008-2009 wordt afgebroken om plaats te maken voor de bouw van woningen en appartementen.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Badmotel Westkapelle/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Het eerste adres van Badmotel Westkapelle was Provincieweg E 28 - later werd de Provincieweg omgedoopt tot Grindweg; Badmotel Westkapelle was gevestigd op nummer 2.
  • E.M.S. had in de jaren '60-'70 ook een grote vinger in de pap bij hotel Britannia in Vlissingen.
  • Eigenaar Hendrik Willem van Tol bedenkt in 2002 een ludieke manier om te dineren en plaats daartoe een schaftkeet aan de Grindweg die de naam Het Keetje krijgt.

Mooie verhalen

Adres en contactgevens

Grindweg 2 Westkapelle

Externe links

Bronnen