Veere Dronk

C.P.R. Westduin

 

C.P.R. Westduin

Westduin 1
4371PE Koudekerke

 

Een pension, café-restaurant aan Westduin 1 te Koudekerke - een voorloper van Golden Tulip Westduin.

Geschiedenis

1926
François Huvers en Adriana Huvers-Hille

In 1926 opent het echtpaar Huvers-Hille een theeschenkerij in de boerenschuur op het huidige adres Westduin 1 in Koudekerke - op 27 februari 1928 krijgt de zaak verlof voor den verkoop van alcoholhoudende drank, andere dan sterke drank in de schuur. Eerst draagt de zaak de naam Paviljoen Westduinen wat evolueert van Pension Westduinen via Pension Westduin naar C.P.R. Westduin - de meeste mensen gingen echter niet naar Westduinen of Westduin, maar naar Huvers. De boerenschuur wordt in de loop der jaren verruild voor nieuwbouw met wisselende aanbouwsels c.q. serre's.

1939
Frans Huvers en Sjaak Huvers

In 1939 nemen zonen Frans en Sjaak Huvers de zaak over van hun ouders. Door het toenemende toerisme bloeit café-pension-restaurant (C.P.R.) Westduin op tot een zakelijk succes - de gebroeders Huvers blijven tot 1982 in de zaak.

1982
Eef Izeboud

Eef Izeboud wordt in 1982 de nieuwe eigenaar van C.P.R. Westduin, maar het is hem eigenlijk meer om de locatie c.q. de grond dan de zaak te doen. In 1984 wordt Pension Westduin afgebroken en opent Izeboud Westduin Budget Hotel (het latere Golden Tulip Westduin) op de locatie.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op C.P.R. Westduin/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Eef Izeboud was ook een periode bedrijfsleider van het Strandhotel in Vlissingen.
  • Aangezien de duinovergang bijna recht tegenover de zaak lag, verkochten Frans en Sjaak Huvers al op jonge leeftijd limonade en snoep op het strand. Sjaak stond vaak in een badhokje met een kist vol limonade en water met ijsblokjes van de toenmalige melkfabriek - later begint de familie Huvers Consumptietent Westduin op deze locatie.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen

  • Golden Tulip Westduin 1984-2009 vijftig meter van zee en strand, dr. Jan Brouwer (Uitgeverij Aprillis Zaltbommel 2009)
  • Foto's: Collectie familie Huvers