Veere Dronk

Camping Duinzicht

 

Camping Duinzicht

Strandweg 7
4371 PK Koudekerke

0118 551397
Website
Facebook
Twitter

 

Een camping met café-restaurant aan de Strandweg 7 in Koudekerke.

Geschiedenis

1961
D. Kluijfhout en C. Kluijfhout-Brasser

Dirk en Corrie Kluijfhout zijn de eerste eigenaars van Duinzicht. Ze begonnen de camping in 1961. Kluijfhout overleed op 1 maart 2011.

2009
Machiel van Mourik en Deborah van Mourik

In februari 2009 worden Machiel en Deborah van Mourik de nieuwe eigenaars van Duinzicht. Het echtpaar breidt de camping een jaar later uit met een nieuw centrumgebouw waardoor de receptie, de winkel, de snackbar, de recreatieruimte en het restaurant onder één dak gevestigd zijn.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Camping Duinzicht/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Windkracht 9

Uit de PZC d.d. 8-8-1962:
Windkracht negen heeft er gisteren voor gezorgd dat de eerste dinsdag van de 'zomermaand' augustus een 'dolle dinsdag' werd voor tienduizenden toeristen, die hun tenten hadden opgeslagen langs de Zeeuwse stranden. Reeds in de prille ochtend - eigenlijk al in het holst van de nacht - werd het tentleven voor ontelbare vakantiegangers een letterlijk en figuurlijk onhoudbare zaak. Duizenden tenten weerstonden de vernietigende kracht van de wind (stoten van 24 meter per seconde) niet en dwarrelden als vederlichte herfstbladeren over de campings. Deze uitzonderlijke zomerstorm maakte dan ook duizenden vakantiegangers dakloos en het bijna logische gevolg was dat Zeeland een exodus van toeristen beleefde: meer dan de helft van de (tijdelijke) bewoners van de campings langs de Zeeuwse kusten vertrok voortijdig naar een steviger huis-en-haard.
Ook voor D. Kluijfhout van Camping Duinzicht had dit gevolgen: hij moest plotseling onderkomen improviseren voor 70 Duitse jongens uit Essen omdat hun tent (een enorme Amerikaanse legertent) tegen de vlakte was gewaaid.

Externe links

Bronnen