Veere Dronk

De Muizeval

 

De Muizeval

Dorpsstraat 3
Oostkapelle

 

Een café aan de Dorpsstraat 3 te Oostkapelle - een voorloper van La Piccolo Mondo enLa Vita Bella.

Geschiedenis

1988
P. den Hollander

In 1988 opent Piet den Hollander café De Muizenval aan de Dorpsstraat 3 in Oostkapelle. Piet kocht het pand van aannemer Franke, die het pand gebruikte als werkplaats voor het maken van kozijnen. Piet verbouwde het pand volledig en verkocht de zaak na 12 jaar exploitatie aan Jaap Sturm (baas Jaap), de voormalig eigenaar van Sturm en Dekker. Jaap is nu nog de eigenaar van het pand en het interieur. Na Piet zijn, in 2000 Jeroen Roose (nu de assistent van viroloog Ab Osterhaus) en Miriam Sturm (de dochter van voormalig uitvoerder Jaap Sturm van Sturm en Dekker) de zaak gaan draaien onder de naam La Piccolo Mondo.

Foto's


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

  • "Ik herinner me een Derde Kerstdag in de Muizeval. Een wat stille tijd van het jaar en de beheerder van een camping in Vrouwenpolder, een wat oudere jongere (zoals dat toen heette), had het idee opgevat om eens op de fiets van zijn stekje op De Polder naar de Muizeval te rijden. Het waaide en hij was eigenlijk ook niet meer zo gewend om te fietsen, behalve misschien korte stukjes. Hij arriveerde in De Muizeval met een wat rood hoofd en de uitspraak die me altijd is bijgebleven: 'Oôskappel, dat lei toch wè véé 'ooger??'" Aldus Jan Zwemer die dit verhaal naar ons mailde - bedankt Jan!
  • De uit Oostkapelle afkomstige Hugo Karelse citeerde de kroegbaas van De Muizeval altijd graag, vooral zijn fameuze uitspraak: "Dat weet ik, dat weet jij, dat weten we allebei."

Naamgeving

Externe links

Bronnen