Veere Dronk

Duinzicht

 
 

Een herberg (later café) aan de Langstraat 1, later 17, te Zoutelande - een opvolger van Vlissingen en Het Wapen van Zoutelande en een voorloper van Royal .

Geschiedenis

1888
Lourus Gabriëlse

Lourus Gabriëlse staat in 1888 geregistreerd als herbergier (zeeuwengezocht [1]) - hij zit dan in herberg Duinzicht aan de Langstraat 1 in Zoutelande.

1932
Gerrit Gabriëlse

Met ingang van 5 maart 1932 neemt Gerrit Gabriëlse (zeeuwengezocht [2]) Duinzicht over van zijn vader - in 1938 vertrekt Gerrit naar De Roode Leeuw wat verderop in de Langstraat.

1938
Maatje Gabriëlse en Adriaan Lievense

In 1938 nemen Maatje Gabriëlse, de dochter van Lourus (zeeuwengezocht [3]) en echtgenoot Adriaan Lievense de zaak over van broer Gerrit Gabriëlse - Maatje overlijdt in 1944. In 1958 wordt het pand aan de Langstraat 1 onteigend en verplaatst Lievense zijn café tijdelijk naar het adres Kerkplein 48 - het nieuwe cafe wordt een jaar later geopend aan de Langstraat 17. In 1963 verkoopt Lievense zijn zaak aan personeelslid Kees Cijvat die café Royal in het pand opent - datzelfde jaar overlijdt Adriaan Lievense aan de verwondingen van een verkeersongeluk.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Duinzicht/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Lourus Gabriëlse liet in de jaren '30 als promotiemateriaal ansichtkaarten drukken, zoals Entink van De Roode Leeuw, van Zoutelande waarin ook Duinzicht figureerde.

Mooie verhalen

Adres en contactgevens

Langstraat 1, later Langstraat 17 Zoutelande.

Externe links

Bronnen