Veere Dronk

Frituur de Helling

 

Frituur de Helling

Hoogh Plaetweg 1
4354 RC Vrouwenpolder

06 15020617
Facebook

 

Een frituur aan de Hoogh Plaetweg 1 te Vrouwenpolder.

Geschiedenis

1989
Kees Breure en Marianne Breure

In 1989 wordt er een standplaats voor een frituur verpacht - de standplaats is gelegen op het parkeerterrein langs de Vluchthaven Neeltje Jans, nabij de aansluiting van de Dijkgraaf A.M. Gelukweg op de Hoogh Plaetweg. Aan het begin van de 21ste eeuw krijgt de standplaats een permanent karakter en komt er een verhoogd terras bij de frituur. Kees en Marianne Breure geven hun zaak in die periode de naam Frituur de Helling - zij zitten anno 2017 nog steeds in de frituur.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Frituur de Helling/foto's


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Watersporters op de penning

Uit de PZC d.d. 28-7-2004:
De maat is vol vor P. Bouman van sportvisbedrijf Neeltje Jans en K. Breure, eigenaar van frituur De Helling bij de Roompotsluis. Steeds meer jachtbezitters overnachten aan steigers in de havens bij de Roompotsluis, al is dat verboden. En Rijkswaterstaat laat het toe.
Tegen watersporters op zich hebben ze niks, stellen Bouman en Breure voorop. "Maar", geeft Bouman aan, "voorzieningen zijn hier nauwelijks. Geen openbaar toilet. Te weinig vuilniscontainers. Zeker na het weekeinde is het een rommeltje". Hij laat foto's zien van vuilniszakken die door meeuwen zijn opengescheurd. De inhoud ligt overal verspreid. "Ik heb special voor mijn zaak een toilet buiten staan", vult frituureigenaar Breure aan. "Zonder iets bij mij te kopen maken ze daarvan gebruik. Als het maar gratis is, is het goed. Ook gooien ze van alles in mijn vuilniscontainer. Die staat dichter bij de steiger".
Zeker voor zeezeilers is Neeltje Jans ideaal. Wie dat wil, zit zo op zee. In het verleden is weleens gepleit voor een jachthaven op het voormalige werkeiland, aan de Noordzeekant. Rijkswaterstaat wilde dat niet. Aan de Oosterscheldezijde is wel een soort jachthaven, een lange steiger van Roompot Marina, met op de wal een toiletgebouw en zes vuilniscontainers. Het gebruik kost echter 80 cent per strekkende meter schip plus 85 cent toeristenbelasting per persoon per nacht. "Dat hebben die mensen met zeker twee keer modaal er niet voor over", is de ervaring van Bouman.

Externe links

Bronnen