Veere Dronk

Jobse

 

Jobse

Strand Oostkapelle 50
4356 XZ Oostkapelle

 

Een consumptietent die van 1962 tot 1983 gevestigd was aan Strand Oostkapelle 50 te Oostkapelle - een voorloper van De Piraat.

Geschiedenis

1962
Janna Jobse en Lou Jobse

Janna en Lou Jobse openen eind mei 1962 een consumptietent aan Strand Oostkapelle 50 te Oostkapelle. De krantenberichten spreken zelfs van een 'badpaviljoen'. Bij de opening waren naast de familie ook o.a. Burgemeester Sprenger van Oostkapelle en de voorzitter van de plaatselijke V.V.V., dokter P.J. Bom aanwezig. Ook Baby den Toonder heeft in die tijd bemoeienis met de strandtent. In 1970 wordt de strandtent verkocht aan Jaap Koelewijn. In 1983 opent De Piraat op de locatie.

1970
Jaap Koelewijn

Jaap Koelwijn wordt in 1970 eigenaar van de consumptietent. Of de zaak dan ook van naam verandert, is vooralsnog niet bekend. Koelewijn komt uit Annikes in Vlissingen.

1977
B. Vink

Na Koelewijn komt de consumptietent in handen van B. Vink. Verdere informatie over hem ontbreekt. Wel is bekend dat de zaak in 1983 wordt overgenomen door Frits en Corrie Caljouw, zij heropenen het paviljoen als de Piraat.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Jobse/foto's


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Tot 1962 vond verkoop van snoep, ijs en strandartikelen plaats vanuit een strandhuisje (een kotje). Dit alles verzorgd door Janny den Toonder.
  • De familie Jobse zat ook in Bemareljo en De Bostent in Oostkapelle.
  • Medewerker bij Koelewijn was Jan van der Endt, hij overleed op 25 april 1977.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen