Veere Dronk

Motel 't Groentje

 

Motel 't Groentje

Wijngaardstraat 17
4357 AR Domburg

 

Een motel-restaurant aan de Badstraat 1 (later Wijngaardstraat 17) te Domburg - een voorloper van Brasserie Domburg.

Geschiedenis

1967
G. Bol-Raap

In 1967 opent de heer G. Bol-Raap (zie ook De Burg) motel-restaurant 't Groentje aan de Badstraat 1 in Domburg. Hij pacht de zaak, net als zijn opvolgers, van de M.E.M.Z. B.V.. van eigenaar M. Kloet uit Vlissingen. Bol-Raap blijft in de zaak tot 1977.

1977
Ineke Wallach en William Wallach

Ineke en William Wallach nemen de zaak in 1977 van Bol-Raap en kopen de zaak in 1984 zelfs helemaal van de familie Kloet. (Marinus Kloet was ook oud-eigenaar van vele horecazaken op de Boulevard van Vlissingen zoals Cosy Corner). De familie Wallach blijft in 't Groentje tot 1994.

1994
Léon Dolk en Karin Dolk

Per 1 januari 1994 verpacht de familie Wallach de zaak aan de familie Dolk (zie ook In den Walcherschen Dolphijn, Het Groot Paradijs en Het Badpaviljoen) de nieuwe eigenaar van het pand en op donderdag 17 maart openen vader Leon en dochter Karin Dolk theater-café-restaurant 't Groentje. Leon Dolk vertrekt in 1997 naar De Groene Dolfijn in Vlissingen, maar Karin Dolk blijft tot 1998 in de zaak. In 1996 kwam er een tweede (Mexicaans) restaurant bij, genaamd ‘The Green Parrot'. Dat restaurant werd geëxploiteerd door Brian en Renske Winkel.

1998
Adri Meijers en Corrie Meijers

In 1998 komen Adri en Corrie Meijers in motel 't Groentje. Aanvankelijk pachten zij de zaak ook nog van de familie Wallach, maar in 2004 wordt de zaak helemaal overgenomen. Tussentijds, in 2000, was het theaterrestaurant al verpacht aan de familie H. van As. De familie Meijers blijft in de zaak tot het pand in 2010 wordt afgebroken en plaatsmaakt voor nieuwe appartementen en Brasserie Domburg.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Motel 't Groentje/fotos.


Naamgeving

De zaak keek uit op de straat 't Groentje. De naam van de zaak werd later ook nog een paar keer veranderd. Omdat de gemeente Domburg geen medewerking wilde verlenen aan de vele muziek- en andere festiviteiten die de familie Wallach in Domburg centrum en op plein ‘t Groentje organiseerde, werd het restaurant eind 1992 verbouwd tot een Theater-café-Restaurant. De naam werd in 1993 aangepast aan de nieuwe situatie: Theater Café Restaurant ‘t Groentje. Na de verpachting aan de familie Dolk werd het pand in 1994 grondig verbouwd. Alle appartementen werden gerenoveerd en er kwamen extra studio’s en winkels bij. De naam werd toen veranderd in 'Badmotel ‘t Groentje'.

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen