Veere Dronk

Pietje's Place

 

Pietje's Place

Strand 110
4374 XZ Zoutelande

 

Een strandpaviljoen dat van 1965 tot 1990 gevestigd was aan het Strand 110 in Zoutelande - een voorloper van Strandpaviljoen Oasis en Strandpaviljoen Neptunus (2).

Geschiedenis

1965
Pietje van Sluijs en Adrie van Maldegem

Halverwege de jaren '60 openen Pietje van Sluijs en echtgenoot Adrie van Maldegem strandpaviljoen - werd toen consumptietent genoemd - op het 9-de Westerstrand in Zoutelande - R.L. van den Broeke opent in 1990 Strandpaviljoen Oasis op de locatie.

Foto's


Naamgeving

Vernoemd naar eigenaar Pietje (Pieternella) van Sluijs, dochter van Janis van Sluijs en Mietje (Maria) de Visser (zeeuwengezocht [1]).

Bijzonderheden

  • Ons kwam ter ore dat de vloer van Pietje's Place door de jaren was aangevreten en wel zo erg "dat er eens een badgast een vrouw die naar de wc ging dwars door de vloer zakte met wc pot en al ze kwam onder de strand tent terecht hevig geschrokken of ze nog haar behoefte heeft gedaan is onbekend."
  • Van Camping Het Hoge Licht vernamen we dat Pietje's Place ook een juke box had -en dat het nummer E5 een tijdje correspondeerde met Whole Lotta Rosie van AC/DC.
  • Pietje en Adrie van Maldegem zaten ook in Cafetaria Piet Hein aan de Langendam in Zoutelande.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen