Veere Dronk

Tramstation Westkapelle

 

Tramstation Westkapelle

Poppekerkseweg 9
4361 JC Westkapelle

 

Een café c.q. stationsrestauratie dat van 1906 tot 1939 gevestigd was aan de Poppekerkseweg 9 te Westkapelle.

Geschiedenis

1906
Joost Boogaard en Klara van Rooijen

In 1906 opent het Tramstation Westkapelle aan de huidige Poppekerkseweg 9. Joost Boogaard is stationschef, maar baat ook, samen met echtgenote Klara van Rooijen, de stationsrestauratie uit. Op 31 december 1939 rijdt de laatste tram en is het uit met de pret.

Foto's


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Het duuvepannetje dat een staartje kreeg

Krijn Faase vertelt in Dorp aan de Zeedijk dat de mensen opkeken tegen Jôôs Boohurt, maar dat de schooljeugd een hekel aan hem had en dat leidde tot conflicten. Boogaard had een aantal sierduiven en daarom stond er soms een geëmailleerd 'duuvepannetje' met drinkwater op het station. Toen wat jongens weer eens een reprimande van Boogaard had gekregen, gaf een van de jongens een schop tegen het duuvepannetje. Het pannetje werd gaandeweg weggeschopt tot het halverwege het dorp in een sloot terecht kwam. De volgende dag werden ze door Boogaard op het matje geroepen en gesommeerd een nieuw pannetje te betalen anders zou de politie er aan te pas komen. Nadien zongen de joengurs - vooral in de tram - het volgende lied:

Kiek, zie je deer die man nie fliêge? Meetat pannetje in zun ant Dattis toch vodduuven, da kennie liêge Wan tstaet ôôltied an de kant. De Duuven mogge dur zeker uut drienke Dus twas toch bepaeld ă un aawentje zeg Disschopte de joengurs van schôle tegen En noe is dappannetje weg!

Jeebee dien zei, je kent betaele Dapannetje komt witturrecht Of klaete je deur de polliesie aele En dan kom je vot gerecht. Dun anderen dag dikkwam de polliesie Die zei: Komme juldur is eventjes ier Dan zalluk je un bekeurienge geve Ier op dat kleine stikje papier.

Adres en contactgevens

Poppekerkseweg 9 Westkappele

Externe links

Bronnen