Veere Dronk

Veldzicht

 

Veldzicht

Noordweg 117
4353AV Serooskerke

 

Een café aan de Noordweg 117 te Serooskerke - een voorloper van Joy..

Geschiedenis

1910
Anthonius Westdorp, Robbertus Johannes Westdorp en Jakomina Willemina Roda

In 1910 zit Anthonius Westdorp ([1]) in café Veldzicht aan de Noordweg 117 in Serooskerke Veldzicht. Op enig moment neemt zijn zoon Robertus (zeeuwengezocht [2]) de zaak van zijn vader over en staat er R. in plaats van A. Westdorp op de gevel - de zaak werd ook vaak café Westdorp genoemd. Wanneer Robbertus in 1946 overlijdt (zeeuwengezocht [3]) wordt de zaak voortgezet door zijn weduwe Jakomina Willemina Roda.

1949
Jakomina Willemina Roda en Willem Huijse

Op 28 januari 1949 trouwt Jakomina Willemina Roda (zeeuwengezocht [4]) met Willem Huijse die vanaf dan het café tot aan zijn overlijden in 1979 (zeeuwengezocht [5]) mede bestiert.

1983
P. van der Maas

In 1983 zit P. van der Maas in de zaak.

1985
L. de Winter

Vanaf 4 oktober 1985 is L. de Winter de nieuwe beheerder en hij is de laatste kastelein van Veldzicht, want in december 1986 openen Mark en Lenie de Pager bar-dancing Joy in het pand.


Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Veldzicht/Fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Op de foto rechtsboven staat wellicht het gezin Westdorp voor Veldzicht.
  • Op de foto uit 1925 hierboven van de lotelingen uit Sint Laurens en Gapinge staan van links naar rechts Krijn Willemse, Simon Kwekkeboom, Dingenis Kole en Lou Kole uit Sint Laurens; de tweede van rechts naar links is Stoffel Abrahamse ook uit Sint Laurens. Simon Kwekkeboom lootte nummer 10 en hij trakteerde de anderen wellicht, want het land had er in 1925 maar 9 nodig.
  • Anthonius Westdorp zat ook in De Vriendschap in Veere en bierhal Phoenix in Middelburg.
  • De vader van Jakomina Willemina Roda, Huibregt Pieter, (zeeuwengezocht [6]) zat in Het Wapen van Zeeland in Middelburg.

Mooie verhalen

Adres en contactgevens

Noordweg 117 Serooskerke

Externe links

Bronnen