Veere Dronk

't Groenewoud

 

't Groenewoud

Kerkring 8
4364 AN Grijpskerke

 

Een café annex kruidenierswinkel dat tussen 1914 en 1983 was gevestigd aan de Kerkring 8 te Grijpskerke - een opvolger van Het Parochiehuis en een voorloper van In de Gouwe Geit.

Geschiedenis

1914
Leendert van Dixhoorn

In 1914 verschijnen de eerste advertenties van café 't Groenewoud van Leendert van Dixhoorn aan de Kerkring 8 in Grijpskerke - Van Dixhoorn vertrekt in 1921.

1921
Leonard Bimmel en Lourus Bimmel

Leonard Bimmel koopt in 1921 't Groenewoud van Leendert van Dixhoorn. Eind jaren '50 neemt Lourus Bimmel (zeeuwengezocht [1]) de zaak van zijn vader over. In november 1982 wordt het café te koop gezet voor fl. 158.000 k.k. en in 1983 wordt café In de Gouwe Geit geopend in het pand.

Foto's


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Ome Louw

Lien Schroevers schrijft over In de Gouwe Geit (september 2015):

"Voor 1983 was dit cafe in eigendom van de familie Bimmel een oom en tante van mij. Ome Louw Bimmel en tante Mien Bimmel-Jakobsen waren de uitbaters en naast het cafe op het hoekje van de straat hadden zij ook nog een Vegewinkel. In het boekje Grijpskerke in vroeger tijden staan zij op de foto in nieuw verbouwde winkel met hun 2 dochters , de foto is genomen in 1956. Ik heb er vaak gelogeerd en kan mij nog goed de bedrijvigheid van het cafe/winkel herinneren . Ome Louw ging langs de deur met de bestelde boodschappen en alles werd opgeschreven in het Vegeboodschappen boekje. Eens in de zoveel tijd werd er betaald. Potlood achter het oor om alles te noteren en ondertussen was mijn tante in de winkel om klanten te helpen. Het was ook gezellig druk in het cafe , de biljardtafel kan ik mij nog herinneren en ook de feestjes die werden gegeven. Tante Mien werd ziek en overleed toen ze een jaar of 60 was.De jongste dochter en haar man namen de zaak over en zijn daar rond de jaren 80 mee gestopt.Ik heb nog contact met de oudste dochter , die is inmiddels ook in de 70."

Adres en contactgevens

Kerkring 8 Grijpskerke.

Externe links

Bronnen