Veere Dronk

Meedoen

Om mee te schrijven aan deze wiki moet je jezelf aanmelden. Hierdoor kun je een eigen gebruikerspagina aan maken en zijn discussies makkelijker te volgen.

MiddelburgDronk is een wiki website, dat wil zeggen: iedereen mag aan de inhoud meeschrijven. Je hoeft niet perse in de horeca te werken, stamgast te zijn of in Middelburg te wonen, zolang je maar in het onderwerp geïnteresseerd bent!

Pagina's aanmaken

Voordat je een pagina aanmaakt is het belangrijk dat je eerst de zoekmachine gebruikt. Dikke kans dat iemand anders er al iets over geschreven heeft. Mocht dat nou niet het geval zijn, kun je een nieuw artikel aanmaken door het adres (URL) te veranderen.

Voorbeeld

Je wilt een pagina aanmaken voor de kroeg "Kasteel van Batavia", verander het adres dan in:

http://veeredronk.nl/wiki/Kasteel_van_Batavia

Let op het gebruik van de hoofdletters en de spaties, benamingen als Café of Eetcafe behoren niet in de naamgeving van de pagina.

Voor meer informatie over het aanmaken van pagina's ga naar Help:Aanmaken van een pagina.

Pagina's bewerken

Rechts boven van (bijna) elke pagina is de knop 'Bewerken', hiermee bewerk je de hele pagina. Op de meeste pagina's staat rechts van elke kop ook een knop bewerken, hiermee bewerk je alleen de tekst onder die kop.

Opmaak: Veere Dronk gebruikt speciale codes voor de opmaak van tekst. Zie Help:Bewerken voor een overzicht van die code's.
Afbeeldingen: Je kunt afbeeldingen op verschillende manieren in je tekst plaatsen. De makkelijkste manier is om door de lijst van bestaande afbeeldingen te gaan en de code [[Bestand:bestandsnaam.extensie]] in je tekst te plaatsen. Om misbruik te voorkomen is het niet voor iedereen mogelijk om afbeeldingen te uploaden, heb je een afbeelding voor VeereDronk stuur die dan naar veere@dronk.org.

Onopgeloste vraagstukken op Veere Dronk

Er zijn nog veel vragen en raadsels op Veere Dronk. De belangrijkste daarvan verzamelen we op de pagina Onopgeloste vraagstukken Veere Dronk. Weet je een antwoord? Laat het ons weten!

Meer informatie

Bekijk Help:Inhoud voor meer aanwijzingen over het gebruik van deze wiki. Voor een overzicht van alle hulppagina's kun je naar het overzicht.

MiddelburgDronk draait op de software van MediaWiki, hier werkt Wikipedia ook mee, dit betekent dat veel van de hulppaginas ook hier van toepassing zijn.