Veere Dronk

Huys ter Schelde

 

Huys ter Schelde

Vlissingsestraat 38-40
4371 RE Koudekerke

0118 553003
info@huysterschelde.nl
Website
Facebook
Twitter

 

Een partyrestaurant en hotel aan de Vlissingsestraat 38-40 te Koudekerke.

Geschiedenis

1988
Ger Zijnen en Annelies Zijnen-Wijfels

Op 7 mei 1988 openen Ger en Annelies Zijnen-Wijfels (dan ook eigenaar van De Tamboer in Middelburg) restaurant Huys ter Schelde aan de Vlissingsestraat 38-40 in Koudekerke - ze blijven 4 jaar in de zaak.

1992
Olav Davidse en Tom ter Horst

Vanaf april 1992 zijn Olav Davidse en Tom ter Horst de nieuwe eigenaren van Huys ter Schelde.

1994
Jos Pluijmers en Heleen Prins

Met ingang van 1 oktober 1994 zijn Jos Pluijmers en partner Heleen Prins eigenaar van Huys ter Schelde. Jos is de chef-kok en Heleen de chef-bedieningen - zij zitten anno 2018 nog steeds in Huys ter Schelde.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Huys ter Schelde/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

Zilveren Koksmuts

Uit de PZC d.d. 16-1-1993:
Het TV-programma Avro's Service Salon gunt de kijker een kijkje achter de schermen van de voorbereidingen voor de landelijke wedstrijd om de 'Zilveren Koksmuts'. Dat levert ook een rechtstreekse blik op in de keuken van restaurant-hotel Huys ter Schelde waar chef-kok Marco Haak en zijn collega Theo Verstegen druk bezig zijn met hun koudbuffetcreatie.
De camera registreerde vier dagen lang alle handelingen die nodig waren om tot de culinaire prestatie te komen: vanaf de inkoop van de ingrediënten tot aan de aflevering van het werkstuk in het Amsterdamse RAI-complex. Datzelfde gebeurde ook bij de collegae van restaurantkeukens als die van Okura in Amsterdam en de horecabedrijven van de RAI en Martinair.
De afvaardigingen van die grote restaurants hadden het bij de voorbereidingen een stuk gemakkelijker dan de collega's uit Koudekerke, voor wie het werk van alledag intussen gewoon doorging. De koks van Okura en het RAI-congrescentrum kregen alle tijd en ruimte om aan hun culinaire bijdragen te werken. Maar ook al moesten Haak en Verstegen hun tijd verdelen tussen de bedrijvigheid in de eigen restaurantkeuken en oefenen voor de nationale kookwedstrijd, toch is inmiddels bekend geworden dat die krappe voorbereiding hen niet van de prijzen heeft kunnen weghouden. Het tweetal eindigde in de klasse 'Show Froid' op de vierde plaats.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen