Veere Dronk

Juliana

 

Juliana

Dorpsstraat 1
4373 AC Biggekerke

 

Een café in Dorpsstraat 1 te Biggekerke - een opvolger van de Vlissingen (2) en Wilhelmina.


Geschiedenis

1950
Janis Adriaan Simpelaar

Janis Adriaan Simpelaar herdoopt zijn in W.O. II verwoeste café Wilhelmina in 1950 in Juliana - hij verkoopt het café in 1958 aan schoonzoon Sies Herwegh.

1958
Sies Herwegh, Marie Herwegh-Simpelaar, Adrie Herwegh, Leo Herwegh en Tilly Herwegh

Sies Herwegh komt in 1958 samen met echtgenote Marie Herwegh-Simpelaar in café Juliana en sindsdien wordt de zaak in de volksmond steeds vaker café Sies genoemd. Wanneer Sies Herwegh in 1986 overlijdt, zetten zijn kinderen Adrie, Leo en Tilly de zaak voort en zij zitten nog steeds in café Juliana oftewel Sies.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Juliana/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Brood met snert

Op de HBS in de Sint Pieterstraat vond er in de vroege morgen iedere schooldag hetzelfde ritueel plaats: de zogenaamde buitenklassen arriveerden en groupe in de fietsenstalling op het schoolplein. Ieder dorp had zijn eigen groep en in de Biggenkerkse groep zaten Tilly, Adrie en Leo Herwegh. Tilly zat hoger en Leo lager dan ik, maar met Adrie deelde ik een poosje de schoolbanken. Het was tussen de middag vaak de gewoonte om bij elkaar te checken waarmee de boterhammen waren belegd. Adrie's boterhammen waren op een keer dik belegd met plakken van een grauwgroene substantie. Dat bleek snert te zijn - geen soep met brood, maar brood met soep dus - daar had ik niet van terug.

Externe links

Bronnen