Veere Dronk

Strandcamping Valkenisse

 

Strandcamping Valkenisse

Valkenisseweg 64
4373 RR Groot Valkenisse

0118 561314
info@campingvalkenisse.nl/restaurant
Website
Facebook
Twitter

 

Camping aan de Valkenisseweg 64 (was eerder Groot-Valkenisse 8) in Groot Valkenisse.

Geschiedenis

1957
Cornelis Vos, Adriana Wielemaker, C. Vos en L.C. Vos

In 1957 beginnen Cornelis Vos en echtgenote Adriana Wielemaker (zeeuwengezocht [1] een camping op het adres Groot-Valkenisse 8 in Biggekerke - dit wordt later Valkenisseweg 64 in Groot Valkenisse. Er werd al enige jaren "enigszins" gekampeerd op een wei bij hun boerderij, maar in 1957 treffen zij voorzieningen voor een echte camping onder de naam Camping Vos. In de loop der jaren wordt de camping uitgebreid met o.a. een consumptietent en een supermarkt en worden achtereenvolgens C. Vos en L.C. Vos eigenaar. L.C. Vos verkoopt zijn camping, die inmiddels de naam Camping Valkenisse draagt, in 2007.

2007
Boudewijn den Boer en Petra Slager

In 2007 wordt Boudewijn den Boer de nieuwe eigenaar van Camping Valkenisse die de nieuwe naam Strandcamping Valkenisse krijgt en zij openen tevens restaurant Zeespiegel op het terrein - anno 2015 zitten Boudewijn den Boer en echtgenote Petra Slager nog steeds in Strandcamping Valkenisse.


Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Strandcamping Valkenisse/fotos.


Naamgeving

Valkenisse verwijst naar de plaats Groot Valkenisse, maar daarvoor heette de camping lange tijd Camping Vos naar de toenmalige eigenaar.

Bijzonderheden

  • Het echtpaar Vos-Wielemaker viert op donderdag 11 maart 1971 hun 50-jarig huwelijksfeest in café Juliana in Biggekerke. Cornelis Vos overlijdt dat jaar op 24 augustus op 75-jarige leeftijd - Adriana Wielemaker overlijdt op 21 september 1973 op 71-jarige leeftijd.

Mooie verhalen

Adres en contactgevens

Valkenisseweg 64 Groot Valkenisse.

Externe links

Bronnen