Veere Dronk

Tramstation Sint Janskerke

 

Tramstation Sint Janskerke

Sint Janskerke 4
4381LN Aagtekerke

 

Een wachtkamer c.q. café aan Sint Janskerke 4 te Aagtekerke.

Geschiedenis

1905
Johannes Louwerse en Johanna Kodde

Johannes Louwerse en echtgenote Johanna Kodde bemensen in 1906 het tramstation Zoutelande-Meliskerke op het huidige adres Sint Janskerke 4 te Sint Janskerke. Het tramstation beschikt over een wachtkamer die, zoals bij elk tramstation, dienst doet als café. Johannes is beheerder van het tramstation, maar aangezien hij tevens landbouwer is, komt het werk in de wachtkamer grotendeels voor rekening van echtgenote Johanna.

1907
Johannes Minderhoud en Miene Verhulst

In 1907 zitten Johannes Minderhoud en echtgenote Miene Verhulst( zeeuwengezocht [1]) in het tramstation. Wanneer Johannes in 1916 overlijdt (zeeuwengezocht [2]) vertrekt Mina naar De Valk in Westkapelle.

1929
Izaak de Kam en Jakoba Verhulst

Omstreeks 1929 worden Izaak (Sakke) de Kam en Jakoba Verhulst (zeeuwengezocht [3]) de nieuwe beheerders van het tramstation - in 1937 stopt de tramlijn en vervalt de horecafunctie van Tramzicht.

Foto's


Naamgeving

Bijzonderheden

  • André Cijvat van Zoutelande op de foto twitterde dat het juiste adres Sint Janskerke 4 en niet 31 is - dank daarvoor. Hij opperde dat ook gekozen had kunnen worden voor de naam Tramstation Zoutelande-Meliskerke - dat had natuurlijk ook gekund.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen