Veere Dronk

Friet van Piet

 

Friet van Piet

Westkapelseweg 19
4374 BA Zoutelande

 

Een frietkraam dat van ca. 1960 tot ca. 1980 gevestigd was aan de Westkapelseweg te Zoutelande.

Geschiedenis

1960
Piet Maas, Nee Maas-Wijkhuis en Piet Mesie

Rond 1960 openen Piet en Nee Maas-Wijkhuis hun frietkraam Friet van Piet aan de Westkapelseweg in Zoutelande - later zit wellicht Piet Mesie nog in de zaak die in 1970 van eigenaar verandert.

1970
Ans van Zuyen-Landzaat

In 1970 komt Ans van Zuyen-Landzaat in Friet van Piet. Zij moet in 1978 vertrekken van de toenmalige gemeente Valkenisse. Ans Landzaat mailde ons daarover het volgende: "Het Kustlicht was in aanbouw, de eerste huisjes waren bewoond, en de gemeente vond het niet langer verantwoord om daar een friettent te laten staan. Het zou te gevaarlijk zijn voor mensen op 't Kustlicht om voor een frietje "die gevaarlijke weg" over te moeten steken. Belachelijk, want oversteken om naar het strand te gaan was, en is mijns inziens net zo "gevaarlijk". Zelfs nu in 2015 zo'n 40 jaar later. Daar de standplaats van Staatsbosbeheer was hebben zij mij een andere standplaats aangeboden." Ook wij vinden het argument van de gemeente Valkenisse te gek voor woorden.

Foto's


Naamgeving

Friet van Piet Maas.

Bijzonderheden

  • De vader van Nee Maas-Wijkhuis, Stoffel Wijkhuis, zat eerder in Frituurbedrijf Lievense.
  • Piet Maas' dochter Nellie zit later samen met echtgenoot Wim Lievense in Frituurbedrijf Lievense aan de Duinweg in Zoutelande. Wanneer kleindochter Henriëtte en echtgenoot Hans van Belzen-Lievense die zaak in 1992 overnemen wordt de naam veranderd in De Zeemeeuw.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen