Veere Dronk

Strandhotel Westduin

 
 

Een hotel-café-restaurant aan Westduin 1 te Koudekerke - een opvolger van C.P.R. Westduin.

Geschiedenis

1984
Eef Izeboud, Eef Izeboud jr. en Jules Izeboud

In 1984 wordt C.P.R. Westduin van eigenaar Eef Izeboud afgebroken en dat zelfde jaar opent hij het Westduin budget Hotel op die locatie aan Westduin 1 in Koudekerke. In april 1988 sluit Izeboud een franchiseovereenkomst met de Golden Tulip-keten en verandert de naam van het hotel in Golden Tulip Westduin. Izeboud vaart vanaf 1992 tot 2000 onder de vlag Hotel Westduin om in 2000 weer een franchiseovereenkomst aan te gaan met Golden Tulip. In 2002 komen zonen Eef jr. en Jules Izeboud het managementteam versterken. Wanneer Eef Izeboud op 11 januari 2005 op 60-jarige leeftijd overlijdt, zetten zijn zonen de zaak voort en Eef jr. en Jules Izeboud zijn anno 2014 nog steeds eigenaar van Westduin. Sinds 2019 is Westduin weer zelfstandig en opereert het weer onder de naam Strandhotel Westduin.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Golden_Tulip_Westduin/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Brand in Westduin

Eef Izeboud had in de jaren ’60 een café in Vaals, een gecultiveerde parel in het bronsgroen eikenhout. Eef junior werd er geboren en de smaak van het Limburgse bier werd hem als het ware met de moederborst ingegeven. Junior vertelde dat het Vaalser etablissement op enig moment werd binnen gevallen door een bende motorengelen uit de hel die de zaak kort en klein sloegen en er vervolgens de brand in staken. Eef senior en echtgenote, met junior op de arm, stonden letterlijk op straat. Het gezin Izeboud vertrok naar hotel de Zeeuwse Stromen in Renesse en raakte zo uit de brand. Later werd senior bedrijfsleider van het Strandhotel in Vlissingen, maar toen was het gezin al uitgebreid met zoon Jules. In zijn Vlissingse tijd kwam junior vaak bij Ad van de Woestijne in De Concurrent aan het Groenewoud waar veel, zeker voor zo’n jonge gast, aan Bacchus werd geofferd. Zo veel zelfs dat Ad junior herhaaldelijk maande datgene wat nog openstond te voldoen, anders zou hij weleens een belletje naar senior doen. Dat was natuurlijk een loos dreigement en meer een aanmaning om het boek toch te geven waar het recht op had – drinken is een dure hobby en het boek kent genade, zelfs niet voor aardige jongens met een gezonde dorst. Junior kwam ook wel in coffeeshop Sint John in Middelburg voor een tosti die zo heerlijk weg hapte bij een Irish coffee.

In 1982 koopt senior C.P.R. Westduin dat iedereen eigenlijk Huvers, naar de eigenaren, noemde. Senior had visie maar zat enigszins krap bij kas, toch brak hij Huvers tot de grond af en uit de as herrees in 1984 het Westduin Budget Hotel. Junior deed inmiddels vakantiewerk bij het Hof Domburg waar men hem hardnekkig Toon noemde, omdat iedereen nu eenmaal zijn dubbelganger schijnt te hebben. Senior sluit in 1988 een franchiseovereenkomst met de Golden Tulip-keten zodat zijn zaak de naam Golden Tulip Westduin krijgt. Vanaf 1992 tot 2000 vaart senior weer onder eigen vlag om vervolgens opnieuw met Golden Tulip in zee te gaan. In 2002 komen Jules en junior in Strandhotel Golden Tulip Westduin – de appels vallen vaak niet ver van de stam. Helaas overlijdt senior begin januari 2005 op de veel te jonge leeftijd van 60 jaar, maar zijn hotel was, zo wist hij, in goede handen. Jules en junior bewaken hun erfgoed, verfrissen het waar nodig en houden de vingers aan de polsen. Ze doen weleens een biertje bij collega Yuri Hendrikse in Duinlust een eindje verderop en leggen soms aan bij Seventy Seven in Middelburg, maar hun wilde haren werden met de jaren uitgedund. Junior heeft nog steeds wel een hang naar het bronsgroen eikenhout waar hij, uit dorst en nostalgie, weleens een brandslang in Mestreecht doet. Strandhotel Golden Tulip Westduin voert Brand, maar Jules noch junior brandt zijn vingers – voorzichtigheid dient de mens.

Externe links

Bronnen